Szintia

„Mindenki legyen olyan, mint egy csillag, s kövesse pályáját.”

Követem pályámat, ezért vagyok az a gyógyító-pedagógus, aki holisztikus szemlélettel szemléli a körülötte lévő világot. Aki hisz abban, hogy a szeretettel teli figyelemben a hasonlóságok teret kapnak és gyógyítóan hatnak a személyiség kibontakozására. Ezáltal lehet minden kis csillagnak segíteni, hogy megtalálja pályáját. Minden gyermeknek először azt érdemes megtanulni hogyan legyen derűs, önbizalommal teli lélek, aki képes megismerni önmagát, majd felismerni azt az utat, amin a boldogságát, kiteljesedést megélheti.

Gyógypedagógiai tanulmányaim elvégzése után a gyakorlati munka során azt vettem észre, hogy azok az eszközök, amiket kaptam, nem hatnak a mélyben, csak a felszínt sepergetik. Elindultam megkeresni a forrást, azt, hogy mi érint meg igazán, és hol van az a csoda, ami a természettel összhangban, kívül és belül is gyógyítóan hat. A szeretet, ami által kapcsolódunk önmagunkhoz, családunkhoz, természethez, társadalomhoz. Áramlása által örömet, teljességet élünk meg.

Utam során a gyógypedgógia által szerzett tapasztalataim, a játékos egyéni motivációs fejlesztések talaja alatt kutattam, és rátaláltam arra az alaptörvényre, hogy minden kapcsolódásnak alapja: “hasonló a hasonlót gyógyítja”. A gyógyító nyitott figyelem technikájàt a jelenlétben, a homeopátia és Shiatsu-testkezelés formájában tudom gyakorolni. Mind gyermekjóga oktatóként, gyógypedagógusként vagy Forrás trénerként, homeopátiás gyógyítást tapasztalóként gyakorlom, hogy az érintés ereje lecsendesít. Ebben a csendben pedig önmagunkat gyógyítjuk az egyre egészségesebb kapcsolódások által.

Életerő-Mese Jóga Kisiskolás gyerekeknek
A gyermekekkel belépünk abba a világba, ami majdhogynem elfeledett. A mesék varázslataival ébresztjük az emlékezetünket. Vándorlás, keresés, mozgás, játék, nevetés. A test és légzés, a mozgás és pihenés harmóniájában játékos áramlással tapasztaljuk meg, hogy minden ami körülvesz, az a nagybetűs CSODA. Testben, életben. A jóga ászanák ajándéka a testtudatosság fejlesztése, mozgás és légzés szinkronizálása, az agyféltekék összehangolása. Emellett észrevétlenül a testi tapasztalás által épülnek a tanuláshoz szükséges részképességek. A közös gyakorlás során pedig egy biztonságos térben a társakkal közösen, alkalomról alkalomra meghaladjuk önmagunk, miközben fejlesztjük a másikra való odafigyelés és a játszó-társunk támogatásának képességét.