Lotti

Hortobágyi Sarolta vagyok, baba- és kisgyermek úszó oktató, úszó szakedző, és hatha jóga oktató.

Az én jógával való kapcsolatom már nagyon régen indult, csak nem vettem észre.

Többször be akart kerülni az életembe, de eltologattam magamtól.

Amikor életemben először egy ismerősöm elcsalt a 20-as éveimben egy jóga órára, jókat derültem a ráhangolódás közben azon, hogy mekkora egy varázslás ez az egész..

Lehet hogy a jóga is olyan mint a leves vagy a főzelék evés, kell hozzá egy bizonyos érettség, kor?

Később kiderült hogy tényleg varázslás, csak másképpen, mint akkor gondoltam!

Az úszás után versenyszerűen öttusáztam, az első női öttusázók között voltam Magyarországon.

Nagyon intenzív, erőteljes sport, amikor kiszálltam belőle hasonló karakterű sportokat választottam.

A vállalkozásomban babaúszással, úszásokatással- utánpótláskorú gyerekek felkészítésével , felnőtt úszásoktatással/ edzésével foglalkozommár 25 éve, amit nagyon szeretek.

Amit lehetett, ebben a szakmában elértem, így kellett a tanulás, az új kihívás.

A Testnevelési egyetemen már találkoztam a relaxációval ami nagyon érdekelt, de csak akkor kerültem szorosabb kapcsolatba a jógával amikor a túlhajszolt stresszes életmód és magánéleti válság miatt lebetegedtem.

Többek között vegetatív dystoniám lett, ami szeritem lassan minden 3. embert érint az ilyen jellegű életmód miatt.

Akkor találkoztam az Ajurvédával, majd az én orvosommal, aki ötvözi a nyugati és keleti orvoslást.

….Teljes életmód váltás, és HATHA JÓGA!

Meglepetésemre azonnal működött, fokozatosan egyre nagyobb igényem lett a jógára, elhagytam minden más sportot, és mégis egyre jobban éreztem magam.

A hátam kiegyenesedett, jobb lett a tartásom a vállaim kilazultak, a pszichém, felfogásom teljesen megváltozott, sokkal könnyedebben logisztikáztam össze a 4 gyerekkel a vállalkozás, tanulás, építkezés háromszögét.

Ahogyan az lenni szokott véletlenül interneten a szemem elé került egy hirdetés Hatha jóga oktató képzésről, amire beiratkoztam, elvégeztem.

Elősorban magam miatt érdekelt a működése, mit miért csinálunk hogyan hat, mit lehet kihozni belőle? Mi a múltja, szerettem volna kicsit elmélyülni benne.

Szerencsémre a Samadhi Jógastúdió- az ország legjobb stúdiója lett idén-színvonalas, magasan képzett hiteles jógaokatói csapattal rendelkezik, Tőlük tanulhattam és tanulok azóta is.

A jóga flow oktatóképzés fasciális alapokon a következő képzés amire be fogok iratkozni, de érdekel a jóga minden iránya.

A hozzám járó jógások, pozitív visszajelzései megerősítették bennem az elhatározást, hogy ez lesz a következő 25 évben az én utam<3

 

Ha változtatnál az életminőségeden, szeretettel várlak, fejlődjünk együtt?!