Hírek, események

Nyitás

Ismét nyitva van a jógastúdió, jöhettek személyesen is, várunk Titeket!

Az online lehetőség továbbra is fennáll, ha úgy érzed, hogy még inkább otthonról csatlakoznál, természetesen megteheted azt is.

Online oktatás Tündivel

Elindult az online jógaoktatás… Mint sok helyen máshol, mi is elindítottuk az online felületünket.

Nem videók formájában, hanem csoportban, valós időben, órarend szerint. Mivel a jelenlegi helyzetben még fontosabb a belső egyensúlyunk, békénk megtartása, ezért teret adok ennek a fajta gyakorlásnak egy videofelületen keresztül, hogy ne lustuljatok el :). Tudom, hogy otthon nehezebb rászánni magatokat a mozgásra.

Mivel a visszajelzéseitek alapján újabb és újabb videók gyártására nincs szükség (nagyon sokat találtok a neten), így online formában gyakorlunk, ahol én is látlak titeket, így van visszajelzésetek. Természetesen ez még így sem összehasonlítható az igazi jógaórával, de talán még ez közelíti meg azt a legjobban. A motiváció mindenképp adott, gyertek, jógázzunk egyszerre, együtt, sokan! 🙂 Én ott leszek. 🙂

Amire szükséged lesz:

  • jóga matrac vagy otthoni szőnyeg
  • pléd
  • ülőalkalmatosság (párna, jógatégla, vagy összehajtogatott takaró, szőnyeg)
  • viszonylag nyugodt környezet – magad miatt

Bárhonnan csatlakozhatsz, akár telefonnal is!  Egy nagyobb képernyő mondjuk jobb lenne (laptop, tablet), mert a telefonnak nagyon kicsi a kijelzője, nehéz lekövetni a gyakorlást. De már erre is volt példa.

Az órák fix díjasak, az árakat és az órarendet itt találod.  Amennyiben olyan helyzetbe kerültél, hogy nincs bevételi forrásod, mert megszűnt a munkahelyed, vagy nem fizet, és nagyon szeretnél ilyen formán jógázni, abban az esetben vedd fel velem a kapcsolatot.

Sándor Tünde

stúdióvezető

Nyári jógatábor a Bakonyban

3 napos elvonulás / 2020. június 26-28. (jóga, NMPT, tudatosság, pihenés, pranajama, jóga nidra, meditáció)

Tölts velünk 3 napot a jóga, a tudatosság és a prevenció jegyében.

Helyszín: Hubertus Erdészeti Turistaszálló – Ajka külterületén, gyönyörű erdei környezetben

Elhelyezés: 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban

Időpont: 2020. június 26-28. pénteken 10 órától vasárnap 12.30-ig

Étkezés: vegetáriánus étkezés (pénteken ebéd és vacsora, szombaton reggeli, ebéd, vacsora, vasárnap reggeli)

Utazás: egyénileg, telekocsi megszervezésében segítünk

Ár: 34.900 Ft, ami tartalmazza a szállást 2 éjszakára, az étkezést, a jóga és NMPT gyakorlati órák árát

Napirend:

  • Reggel pranajama (légzőgyakorlat )
  • Délelőtt testgyakorlatok, NMPT, relaxáció
  • Délután testgyakorlatok, mélyrelaxáció
  • Este meditáció

Ha az időjárás engedi, a foglalkozások a szabadban zajlanak (fedett gyakorlótérben). Csak ha nagyon rossz az idő, akkor megyünk be az épületbe.

Pénteken 10.30-kor kezdünk, és vasárnap 12.30-kor zárunk. Vasárnap már nincs ebéd.

Napközben séták a természetben, pihenés, finom ételek, békés, nyugodt hangulat.

A tábort Sándor Tünde jógaoktató, NMPT instruktor tartja (RYT-500)

Maximális létszám 12 fő.

Jelentkezés: június 5-ig 15.000 Ft előleg befizetésével a tundi@aktivjoga.hu e-mail címen

A helyed onnantól garantált, hogy befizetted az előleget. A szállásadó is előleget kér, amit ezekből a befizetésekből teljesítünk, ezért nem tudjuk visszatéríteni. Ha bármilyen okból (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) mégsem tartasz velünk, a részvételi díj egészét nem kell kifizetned, de az előleget sajnos nem tudjuk visszafizetni. Ha nem tudsz mást szervezni magad helyett, de jelentkezik még valaki a helyedre nálunk, akkor természetesen visszatérítjük az összeget.

Bővebb információ: 30/288 14 94



Ismét NMPT tanfolyam

Ismét indul 4 alkalmas NMPT gyakorlati tanfolyam a Szivárvány Jógastúdióban. 2019. február 23-24-én és március 2-3-án reggel 8.00 órától.

Részletek itt: https://szivarvanyjogastudio.hu/nmpt-tanfolyam-2/

Vajon mitől más ez a tréning, mint az összes többi gerinces edzés?
 
Miért kap ekkora hangsúlyt ez a négy betű?
 
Hát lássuk akkor, mire képes az NMPT amire a többiek nem!
• megelőzi a gerincsérvet – a csípőízületi – térdízületi – vállízületi problémákat
• korrigálja a rossz tartást, a testen végigsöprő statikai változásokat
• aktivizálja a rég elfeledett/kikapcsolt izmokat, amik a gerinc, és más ízületek egészséges állapotának fenntartásához feltétlenül szükségesek
• kikapcsolja, és ellazítja az addig helytelenül, pótcselekvésre kényszerített izmokat, amik feszülnek, fájnak
• biztosítja az izmok energiahatékonyságát
 
Biztosan tapasztaltad már, hogy akinek gerincproblémája van/volt annak idővel gyakran alakul ki csípő, váll, térdízületi problémája is. Az NMPT egy tökéletesen felépített, mindig az egyéni célokra fókuszáló Természetes Mozgásminta Tréning, ami pont az ilyen mozgesszervi problémák kialakulásában nyújt hatékony segítséget.
Korrigálja a hibás/rossz mozgásmintákat, ezáltal képesek leszünk megelőzni a gerinc és ízületi problémák kialakulását, illetve újra kialakulását, mint például:
• nyaki-, ágyéki gerincsérv és az erre irányuló műtéteket
• tenisz-, golfkönyök
• az előrehelyezett fejtartás okán kialakuló fejfájást
• gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgást és szédülést
 
Miért van szükség NMPT Instruktorokra?
„ …egy NMPT instruktor óriási preventív erővel fogja tudni megtartani az óráját. Persze ez a munka csak akkor tud hatékony lenni, ha a “hardver”, a test ízületei, lágyrészei képesek felvenni az ideális helyzeteket.” A különbség egy ilyen irányban képzetlen edző és egy NMPT Instruktor között az, hogy miközben az NMPT Instruktor oktat, eközben folyamatosan figyeli is a vendége testében futó “mátrixot”. Miközben mozogsz, látja a háttérben futó hibás mintákat, és folyamatosan futtatja azokat a korrekciós modulokat, melyek letiltják a kóros reflexeket és kijavítják a hibás működést….

Miért is szeretem a munkám?

Nagyon szeretek oktatni. Jógát és NMPT-t egyaránt. A kettő persze közel áll egymáshoz, mégis más. Az NMPT minden mozgás alapja, ami helyreállítja a test harmonikus működését, hogy a terheléseloszlás egyenletes legyen. Ezáltal megszűnnek a túlterhelt testrészek fájdalmai. Biztonságos, megtanulható, bár kell azért hozzá pár alkalom. Elmúlhat a derékfájásod, a nyakad sercegése, nem fog beállni reggelre, és még sorolhatnám. De most inkább az a lényeg, hogy egy nagyon jó csapat dolgozik azon, hogy minél több emberhez eljuttassuk Bene Máté gyógytornász, fizioterapeuta és prockorongspecialista által kidolgozott módszerét, a Természetes Mozgásminta (NMPT) módszert.

Szerencsére már nagyon sok jó tapasztalat van a módszerrel kapcsolatosan, jómagam is sok embernek segítettem  már Székesfehérváron és Szombathelyen is a fájdalmak csökkentésében. Nekem is sokat segített a problémák megszüntetésében, jóllehet olyan igen nagy problémáim nem voltak, néha derék- és nyakfájás. Nyilván azért is, mert több mint 10 éve jógázom, de  nekem is hozott újat Máté módszere. Immár sokkal komplexebb szemléletmóddal rendelkezem, és segítek a vendégeknek a problémák megoldásában, a mozgásrendszer harmonikus összerendezésében.

Büszke vagyok a csapatra, amiben dolgozhatok, íme a kiáltványunk:

 

 

Első találkozásom a SUP jógával és a SUP-on való NMPT-vel

A SUP (Stand Up Paddle) egy szörfdeszkához hasonlító deszka (csak könnyebb a súlya), amin állva szoktak evezni. Nagyon jópofa dolog, persze ha nincs nagy szél, és nem sodor el a víz, egészen könnyen el lehet boldogulni vele. De most nem is erről szeretnék írni, bár erről is izgalmas élményeim vannak ?
Manapság nagyon trendi különböző jógairányzatokat kitalálni, a klasszikus jóga már-már nem annyira érdekes, és igen, néha én is kipróbálok más irányokat, hogy legyen tapasztalatom. Mivel éppen lehetőségem adódott, hát persze, hogy kipróbáltam a SUP-on való jógázást.
Vagyis a kezdeti lépéseimet nem nevezném jógázásnak, mert inkább arra ment ki a játék, hogy fenn maradjak azon az izén, ami ott billeg alattam, miközben próbálok mozogni és valami ászanához hasonló pózba beleállni.
Ezen a fotón éppen búvárruhában teszem mindezt, mert ekkor volt alkalmas fotós a közelben, aki megörökítette nekem eme számomra történelmi eseményt. Na meg persze fürdőruhás képpel amúgy sem sokkolnám a nyilvánosságot. Nem beszélve arról, hogy senki nem volt hajlandó felkelni velem hajnalban, amikor úgy igazán lehet gyakorolni, csak azért, hogy fotózzon. ??
Szóval eleinte fura volt, aztán rájöttem, hogy a fekvő, hason fekvő, térdelőtámaszos és legalább négy ponton támaszkodó gyakorlatokkal milyen jól elboldogulok. Még a harcos I-es és II-es is csak-csak, de onnan mondjuk egy háromszögtartásba átmozdulni, na az kicsit vizes élménnyé változott. ??? Pedig a deszka nem is borul könnyen, csak éppen meg-meg billen, én viszont annál inkább. De biztosan ez is (mint minden) csak gyakorlás kérdése.
Az NMPT gyakorlatai ebből a szempontból is jók egyébként, mert azokat simán meg lehet csinálni a billegő deszkán is, persze ha már a talajon is sikerült a precíz kivitelezés. ?
Egy szó mint száz, mindenképpen új élmény volt, és ha van rá lehetőséged, javaslom, hogy ne hagyd ki.
Mindent összevetve azonban nem gondolom, hogy ez kell ahhoz, hogy a jóga célját, az elme lecsendesítését elérjük. Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy nekem nem ez kell. Mivel folyamatosan ott van a kis elmémben, hogy korrigálnom kell a deszka billegését, nem sikerül az az igazi elmélyülés, mint a talajon. Persze az egyensúlyt nagyon jól fejleszti, és egészen más izmokat is bekapcsol, mint amikor nem billeg alattam semmi, úgy hogy ha ez a cél, akkor kiváló dolog. Pont mint az aerial jóga.
Én viszont maradok a földön… ??‍♀️?