Hajni

Sipos Hajnalka vagyok. Mióta dolgozom, emberekkel foglalkozom. Segítettem elhelyezkedni, önéletrajzot írni, megkapni egy vágyott állást, jól szerepelni egy interjún, majd vállalati oldalon segítek beilleszkedni, elkezdeni dolgozni egy új cégnél, beilleszkedni egy új emberi, technikai környezetbe. 20 éve teszem mindezt, de a gyors technikai fejlődés ezen szakmai területen is megjelent. Felgyorsult, egyszerűsödött a világ, ami azt jelenti, hogy a technika egyre nagyobb teret kap. Úgy érzem máshol többet segíthetek. Hol? Hogyan? Ezt keresgéltem már egy ideje, amikor 2018. nyarán elmentem Veszprémbe egy szakrális körtánc órára. Akkor és ott tudtam,éreztem,  hogy ez az, amivel adhatok, átadhatok, tehát segíthetek, ahogy azt én megéltem azon az alkalommal.

A tánc, annak ellenére, hogy korábban nem tanultam táncolni – mindig is az az élmény volt számomra – legyen szó bármilyen táncról –  amely kiragadott a hétköznapokból, sőt az adott pillanatból és elrepített. Olyan fokú szabadság érzést adott, amit soha semmi más. Azt is észrevettem, hogy ha már ketten vagy többen táncolunk együtt, az még annál is több, mint amit akkor érzek amikor magam táncolok.

Az emberiség életének már ősidők óta szerves rész volt a tánc, átszőtte mindennapjaikat, tánccal hangolódtak rá a természet ritmusaira, körforgására. Az ősi tánc első formája a zárt körtánc volt, amely a világrend egységét, teljességét fejezte ki és visszatükrözte a bolygók keringését és a világegyetem lüktetését. Ma is, amikor összeáll egy kör, tapintható energiaáramlás indul el és a fizikai kapcsolódáson túl mélyebb szinteken történnek kapcsolódások önmagunkhoz, egymáshoz.

A körtáncban a lépések, koreográfiák egyszerűek, könnyen megtanulhatók. A hangsúly egy olyan tér megteremtésén van, ahol az emberek megtapasztalhatják és értelmezhetik a táncot önmaguk számára és átélhetik azok felszabadító erejét.

A foglalkozások két részből állnak. Az első részben dinamikus, gyors táncokkal segítjük a hétköznapi gondok, terhek elengedését és a bennünk levő öröm felszabadulását. A második részben a lassabb, meditatív táncok az elmélyülést segítik. A táncok között rövid szünetet tartunk, hogy megfigyelhessük az egyes táncok hatásait, belső történéseinket.

Ha szeretnéd megtapasztalni a körben táncolás közösségi erejét, akkor szeretettel várlak a foglalkozásaimon.