Gerinces blog 7.

►  Éppen azon gondolkozol, hova is fordulj segítségért? Érzed, hogy nem vagy jól, mert sokszor szétesel, rengeteg a feladat, a teher, és hiába teszel meg minden tőled telhetőt, nemhogy elismerést nem kapsz, hanem még megjegyzéseket is?


Nem bírod egyedül már ezt a sok elintézni valót. Sokszor majd leszakad a hátad, de még mindig nem tudod, mit is tegyél ez ügyben, hogy ne csak átmenetileg javuljon?

Lehet, hogy ebben a szétesett állapotban éppen pszichológust keresel, de még senki nem tudott jót ajánlani.

Coach-hoz meg, háááát, nem is tudod, mit is csinál pontosan? Ért vajon hozzá?

De kellene valami segítség, azt már érzed. Mert egyedül nem bírsz el ennyi terhet. És sajnos nincs kivel megosztanod, mert a férjed sem ért meg. Neki is van éppen elég baja.

A gyerekek ugye ők maguk is támaszra szorulnak. A szüleid meg, nos nem egészen ez a generáció.

Szóval elakadtál abban, hogy hogyan is lépj tovább ebből a felismerésből, hogy minden szinten jó lenne valami megoldás. A hátfájásodra, a nyomasztó érzéseidre, amik folyamatosan terhelik a tested. Nem véletlenül fáj a hátad.

Hány helyre kellene eljutnod, hogy jobban legyél? Masszőrhöz, csontkováshoz, manuálterapeutához, kineziológushoz, pszichológushoz, coach-hoz vagy futni, edzésre, gyógytornára?
Melyikkel kezdd? És mégis mikor?

Lehet, hogy nem is tudod, mert nem terjedt még el, vagy el sem hiszed, hogy akár önmagadon is tudsz segíteni. Meg tudod tanulni azt is, hogy hogyan tartsd a tested ülésben, állásban, járás közben, hogy ne okozzon degeneratív elváltozásokat.

Vagy azt, hogy önmagadnak is ki tudod oldani a feszültséget, a stresszt, vagy bármilyen negatív érzést. Legyen az düh, harag, irigység, bosszúság, szégyen, csalódás, elkeseredettség. Jól vezetett kérdések kellenek hozzá, és egy érzelmi blokkokat feloldó technika. Az oldás során minden felszínre jött negatív érzést el tudsz távolítani magadból. Ott akkor, végleg. Te magad.

Hogyan lehetséges ez? Ahhoz, hogy ezt megértsd, vissza kell mennünk oda, hogy minden, ami az univerzumban létezik, az rezgés. Te magad is rezgés vagy. Minden tárgy. Minden élőlény. De minden gondolat, érzés vagy emlék is. És mivel minden rezgés, mindennek megvan a maga rezgésszintje, egy bizonyos frekvencián rezeg. Ettől lesz egyedi.

És mivel az érzések is rezgések, most egy kicsit ezeket az érzéseket vesszük górcső alá. Mert annak ismeretében, hogy ezek is rezgések, sokkal hatékonyabban lehet velük dolgozni.

Vannak a rossz érzések, amiket negatív érzéseknek hívunk. Ezek abban különböznek a jó érzésektől, hogy alacsonyabb a rezgésszintjük, vagyis alacsonyabb frekvencián rezegnek. Például a fájdalom, az áldozati szerep, a szenvedés, a szégyen, a bűntudat, a félelem, a harag, de még a hatalom is mind mind alacsony rezgésűek.

A jó érzések, az akarat, a hála, az elismerés, az öröm, a szeretet, a szabadság és a boldogság pedig magasabb frekvencián rezgő érzések.

Ha te alapvetően a negatív érzések csoportjába tartozó érzésekkel éled a napjaid, fájdalmaid vannak, akkor most már tudod, hogy a benned lévő érzések alacsony frekvencián rezegnek.
A hasonló a hasonlót vonzza törvény alapján (erről már biztos hallottál) ha benned az alacsony rezgés dominál, akkor olyan eseményeket, embereket, helyzeteket „hívsz be” az életedbe, „teremtesz” magad körül, amikben ezeket a negatív érzéseket fogod megélni.

Akadályokat tapasztalsz magad körül, és morcos, panaszkodó embereket.

Ha viszont elkezded gyakorolni a magasabb rezgésszintű érzéseket, akkor azt fogod észrevenni, hogy az emberek udvariasak, kedvesek, és egyre kevesebb akadály kerül az utadba.
Kicsit olyan, mintha az akadályok fölé emelnéd magad. Mert az akadályok, a nehéz élethelyzetek alacsony szintű rezgést képviselnek, és ha te ennél magasabb szintű rezgéseket mutató érzésekkel működsz, akkor nem is látod az „alattad” lévő akadályokat. Föléjük rezged magad.

Nagyon logikusan hangzik igaz?

De hogyan is érd el, hogy magasabb rezgésekkel működj? Hogyan gondolkozz pozitívan, ha a világ tele van problémákkal, betegségekkel, háborúkkal? Hogyan érezd a szeretetet, a hálát, az örömöt, a szabadságot?

Ez annyira, de annyira távolinak tűnik. Annyi, de annyi gond terhel napi szinten, hogy szinte behánysz a pozitív gondolkozású irányzatoktól. De minimum még rosszabbul érzed magad tőlük.

Tudod, miért? Éppen azért, mert tele vagy negatív érzésekkel, és ezek miatt nem látsz felfelé. Lehúznak. És korlátoznak.

És pont emiatt kell azzal kezdeni, hogy ezeket a negatív érzéseket távolítod el először magadból. Ha ki tudsz törni a negatív érzések okozta lefelé húzó spirálból, akkor onnan már nagyon könnyű lesz a pozitív érzéseket betáplálni. Csak fel kell ismerned, hogy nem a jó érzésekkel éled az életed. És meg kell tanulnod felszabadítani magad a negatív érzések alól.

Ezután már eltűnik a szakadék a jó érzések (leegyszerűsítve a boldogság) és közted.

Ha nem tudod, hogyan lehetséges átugrani ezt a szakadékot, akkor érdemes egy segítőt keresni, aki ezt is meg tudja mutatni.

Mert nem biztos, hogy magadtól ki tudod találni, hogyan szabadítsd fel magad a negatív érzések alól. Vagy azt sem, hogy hogyan tanuld meg a mozgásrendszer helyes mintáját, hogy fizikailag se terheld a saját gerinced, és pusztítsd a tested.

Ha ezeket a módszereket megtanulod, akkor már nem kell azon gondolkodnod, hova is fordulj segítségért. Mert tudni fogod a megoldást a problémáidra. Ez a tudás örök életre a tiéd lesz. Senki nem veheti el tőled.
Nem fog fájni a hátad, vagy ha igen, tudod, hogy mit csinálj. De biztosan nem lesz hosszú távon egyre rosszabb.

Jól fogod érezni magad, magasabb rezgésszinten működsz, és nem csak a fájdalmak szűnnek meg, hanem az akadályok is eltűnnek. Energikus és felszabadult leszel.
Szeretnél inkább ez az anyuka lenni?

Ha gondolkozol, hova is fordulj segítségért, írj rám nyugodtan Messengeren, át tudjuk beszélni a helyzeted, az elakadásaid, a kihívásaid, a problémáid. Ha látom, hogy tudok segíteni ingyenes anyagokkal a mélyebb megértéshez, akkor szívesen megosztok veled ilyeneket. Ha másra van szükséged, oda irányítalak. Ha pedig én tudok neked segíteni, akkor arról is tudunk beszélni.