Gerinces blog 3.

►  Mit tegyél, hogy ha gerincfájdalmak nehezítik az életed, ha a sok rád nehezedő feladattól fáradékony vagy, és csak gyógyszerrel vagy kávéval bírod végigcsinálni a napjaid?


Ha te is úgy ébredsz, hogy reggelre beáll a nyakad, és a reggeli kávéd elfogyasztásáig „zombi” üzemmódban vagy, és folyamatosan azon gondolkozol, hogyan bírod ezt a napot végigcsinálni, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami nagyon elcsúszott az energiarendszeredben.

Csak akkor indulhat a nap, ha megittad a kávét. Különben élő halott vagy.

De a kávé a tévhittel ellentétben nem energiát ad, hanem csak aktiválja az energiatartalékaid. Az egész napi energiafelhasználásodat hozza előbbre, „gyorsítja fel”, vagyis ugyanannyi energiát rövidebb idő alatt fogyasztasz el. Így aztán még dél sincs, mire te már kimerülsz, és jöhet az újabb kávé.

Nem mondom, hogy szokj le a kávéról, mert hát nagyon szereted, és az úgysem megy pusztán elhatározásból. De nem fogja megoldani a problémád. Azt a problémád, hogy enervált vagy, lelkileg  kimerült, és már a fizikai tested is tüneteket mutat, mert fáj a nyakad, és a hátad.

Egy jó kis torna vagy masszázs talán segíthetne a nyakadon , de tartós javulást nem fog hozni. Mindig újra és újra meg fog fájdulni a hátad, a nyakad vagy a derekad, mert az energetikai rendszeredben van egyensúlyfelborulás. Vagyis néhol feltorlódik, néhol “kifogy” az energia, így elváltozott állapot áll elő.

De mit is értek pontosan energetikai rendszer alatt? A testet behálózó energiapályák összességét. A jóga rendszerében az energia csatornákat nádiknak hívják, a kínai orvoslásban meridiánoknak. Egyik sem egyezik meg az idegpályákkal, sem az érhálózattal, se, egyéb belső keringési folyamatokkal. Ezeken a pályákon áramlik az energia, és ha nincs elakadás, vagy hiány, akkor nincs betegség sem. Akkor van egészség, ha az energiavezetékekben szabadon áramlik az életerő.

Mivel ennek az energiarendszernek az egyensúlya borult fel, addig nem lesz jó a gerinced állapota, a “tartásod”, nem fogsz tartós javulást tapasztalni, amíg nem kezeled egészben a tested és a lelked, vagyis az energiarendszered. (A lélek alatt itt most az érzelmi- és gondolatvilágodat értem, nem az Önvalót.)

Ha meg tudod változtatni az energiarendszered olyan módon, hogy kiegyenlítődjön az áramlás az elakadt vagy hiányos energiapályákon, akkor energikusan, felszabadultan, fájdalmak nélkül ébredsz, és működsz egész nap. Nem lesz szükséged a kávéra se. Egyszerűen nem fogsz sóvárogni utána. Természetesen ha iszol, azzal sincs baj, de nem kényszerből, függőségből, energiapótlásként fogod inni. Anélkül is energikus leszel, ráadásul nem úgy, mint a kávétól, hanem sokkal de sokkal nyugodtabb érzésekkel.

De nem is a kávé a lényeg. Hanem az, hogy fájdalmaktól, és kötöttségektől mentesen, energikusan és felszabadultan  létezz a mindennapokban. Hogy ne beállt nyakkal ébredj. Hogy legyen energiád a munkádra, a gyerekekre, a háztartásra, és még mindezeken kívül Magadra is!

Minden függőség, fájdalom, de még a negatív érzések (félelem, unalom, harag, szomorúság, zavarodottság, fáradtság, üresség stb.) kiváltó oka is a test energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyhiányból adódik. Abból, hogy a stresszhelyzeteket nem tanultad meg megfelelő módon kicsatornázni. Amikor agyonnyom a sok feladat, és nem számíthatsz se a férjedre, se a gyerekeidre, mert nem segítenek se elpakolni, se a háztartásban, se igazán semmiben, és már megint magadra hagyva érzed magad, és még csak nem is értékeli senki, mi mindent megteszel értük. akkor ez a negatív érzés teherként nehezedik rád, és a tested különböző helyein elraktározódva pusztít téged. Ha még ki sem mondhatod, ki sem csatornázhatod, akkor még komolyabb izomfeszültséget okoz, befeszült állapotot, ami tönkreteszi a tested, és emiatt fájdalmaid lesznek. Egyre lejjebb zuhansz lelkileg is, és egyre negatívabb énképet alakítasz ki saját magadról.

Érthető, hogy anyaként a sok rád rakott teher miatt nagyon sok negatív érzés kerített már hatalmába, és ezek már fizikai tüneteket is okoznak.  Mivel ezeket nem oldottad ki a megfelelő módszerekkel, a testedben raktároztad el, és az jelzett is a fájdalommal.

Ahhoz, hogy ezen változtatni tudj, meg kell tanulnod megszabadulni a negatív érzésektől, amik folyamatosan leszívnak, és elviszik az életenergiád. Tudom, hogy nincs időd eljárni rendszeresen mozogni, nem akarsz évekig coach-hoz vagy pszichológushoz járni. Kedved sincs hozzá. Ki szeretne újra és újra szembenézni a saját fájdalmaival, rossz érzéseivel? Ki akar már megint újabb és újabb önismereti módszereket kipróbálni? Olyan módszereket, amik fájdalmasak, és sokszor azért nem működnek, mert éppen azokat az önszabotáló mechanizmusokat nem oldják fel, amik tudat alatt működnek ellened és a tested ellen. És azok mindent megtesznek, hogy mindig pont ugyanúgy megfájduljon a nyakad, vagy éppen sóvárogj a kávé után, ahogy ma reggel is.

Ha valóban tennél azért, hogy ne ebben a mókuskerékben őrlődj, tényleg megszabadulj a negatív függőségeidtől, rossz érzéseidtől, fáradtságtól, akkor tudnod kell, hogy mindettől rövid idő alatt megszabadulhatsz egy megfelelő rendszer mentén, amelyben

  • Visszaállítod az energiarendszered egyensúlyát. Először a fizikai működésedet a helyes mozgásminta kialakításával, amiben megtanulod az ellazult hatékony izomműködést.
  • Azután a lelki oldalról kell megtámogatni a testedet, hogy ne szomatizálódjanak a negatív érzéseid.

Ehhez a gyerekkorodban megtanult működési mintáidat kell felismerni, és az ahhoz tartozó negatív érzéseket megszüntetni. Lehet, hogy az akkor megtapasztalt érzések még most is akadályoznak abban, hogy korlátoktól és fájdalmaktól mentesen élhesd az életed.

  • Ugyanezt mentális szinten is meg kell tenni, mert mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amik hiedelemként élnek bennünk, vagyis igaznak fogadjuk el úgy, hogy nem is igazak. Akkor, amikor kialakultak, még talán igazak voltak, de azóta is úgy éled az életed, mintha ez lenne a túlélésed záloga. És ezek akadályoznak abban, hogy magasabb minőségben éld meg az életet.
  • Mindezek után, ha már nem korlátoznak minket a fájdalmak, a negatív érzések, és a korlátozó hiedelmek, akkor jöhetnek a pozitív inputok, emelkedett érzelmek. Ezek hozzák az igazi felszabadultság és büszkeség érzést.

Összefoglalva tehát a saját egészséged fejlesztése megtanulható. Néhány alapvető dologgal fel tudod szabadítani magad a gerincfájdalmak alól, a negatív érzések alól, és a téves elképzeléseid alól a jó rendszer mentén. Gyors és hatékony megoldások a fizikai és lelki problémák holisztikus, egységként való kezelésével. És lehet, hogy soha többé nem szorulsz sem coach-ra, sem pszichológusra, sem semmilyen mentorra. Sem gyógyszerekre, sem kávéra.

Mindezt a te céljaidra szabott rendszerbe illesztve. Ha megteszed, akkor

  • bármilyen kihívás esetén tudni fogod, mit csinálj
  • egész életedet végigkíséri, megváltoztatja a mozgáshoz és a gondolataidhoz fűződő viszonyod, pozitív énképpel éled tovább a mindennapjaid
  • felszabadult, lelkes és energikus leszel, gerincfájdalmak nélkül
  • egyre magasabb energiaszinten, pozitív érzésekkel, boldogan és büszkén éled az életed

Jól hangzik?

Ha úgy érzed, hogy nem tudod felszabadítani magad a nyomasztó lelki terhek és állandóan visszatérő gerincfájdalmak alól,  az alábbi gombra kattintva jelentkezz egy ingyenes telefonos konzultációra, ahol kötetlenül át tudjuk beszélni, hogy milyen problémáid vannak, miben van elakadásod, min lehetne változtatni, hogy irányba állhass, és javuljon a fizikai és lelki állapotod egyaránt. A helyzetedtől függően tudok segíteni neked további hasznos ingyenes anyaggal, vagy elküldelek ahhoz, aki megfelelő segítséget tud nyújtani. Ha pedig azt látjuk, hogy tudok neked segíteni, akkor arról is válthatunk pár szót.

Előzetes időpontfoglalás telefonos konzultációra