Beatrix

Szarka Beatrix vagyok, jógaoktató.

Képesítésemet 2015-ben a Yogardarshanam képzésén szereztem.

A jógát 2010-ben kezdtem gyakorolni. Először, mint testmozgás került be az életembe a második gyermekem születése után. Szaúd Arábiában egy indiai oktató volt az első tanárom, akitől megtanultam a jóga alapjait. Később az Egyesült Arab Emirátusokba költöztünk, ahol táncoktatóként dolgoztam, és táncosként képeztem magam, különböző tánciskolákban modern és orientális táncokat tanultam. A tánc mellett a jóga egyre nagyobb teret nyert az életemben, leginkább a test hajlékonysága és a mozdulatok kontrolálása miatt gyakoroltam. A jóga gyakorlásával egyre inkább éreztem, hogy az órákon a figyelem összpontosításának a légzés gyakorlásának az élet minden területére kiható jótékony hatása van. Amikor elhatároztam, hogy szeretnék mélyebben foglalkozni jógával, rengeteg iskola közül választhattam. Szerencsémre egy mysorei iskola kihelyezett képzést indított Dubaiban, ahol nagyra becsült mesteremtől Santhos Kumartól tanulhattam meg a jóga minden szintre kiterjedő tudományát. A mesteremmel töltött idő és tapasztalat alapjaiban változtatta meg az életemet. A sikeres vizsga után Dubaiban jógaoktató lettem, majd 2017-ben hazatértünk.

Itthon a jóga mellett a sport egyre komolyabban kapcsolódott be az életembe. Crossfit edzésekre kezdtem járni, az edzéseket különböző egyéb erőnléti edzésekkel kombináltam. Megtapasztalhattam a jóga regenerálódásra és a sport teljesítményekre gyakorolt hatását. A sport jelenleg is a mindennapi életem nagyon fontos része, jelenleg gyermekeimmel együtt az Alba Triatlon SE spórolója vagyok, rengeteget futok úszok és kerékpározok. A jóga a mindennapi élet része maradt, és ideális esetben reggel beiktatott jógával és meditációval kezdem a napom.

A jógaóráimon a tradicionális hatha jógán keresztül ismertetem meg a fizikai gyakorlatok mellett a légzés és koncentrációs gyakorlatok alapjait. Szeretném, ha a jógaórák a jógázók számára a testi regenerálódáson túl szellemi és lelki felfrissülést is jelentenének.